Projecte

EL PROJECTE

El projecte “Producte d’Arenys” és una iniciativa dels ajuntaments d’Arenys de Mar i Arenys de Munt amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, que neix amb la voluntat de fomentar el consum de productes de qualitat quilòmetre zero, i potenciar, en la seva primera fase d’implementació, l’activitat del sector primari dels dos Arenys.

Pretén conjugar complicitats i col·laboracions entre els diferents productors locals, el sector serveis i el comerç, amb el suport dels ajuntaments per a divulgar i promoure els beneficis i avantatges del consum dels productes dels dos Arenys, així com potenciar projectes d’economia social i cooperativa de diferents sectors econòmics locals.

La unió dels dos municipis sorgeix de la necessitat de potenciar els negocis i projectes dels productes de proximitat del territori i recuperar l’esperit d’origen.

És un projecte mancomunat que aposta decididament per un model productiu que vetlla pel producte singular, la preservació del territori i la potenciació del comerç i els serveis de qualitat.

Producte d’Arenys” esdevé una oportunitat per valorar el nostre patrimoni històric, arquitectònic i cultural, complementant una àmplia oferta gastronòmica i esportiva.

El desenvolupament del projecte serà progressiu. En una primera fase se centrarà en el sector primari dels dos Arenys – productes de l’horta i derivats- i disposarà de la col·laboració de la Cooperativa Agrària l’Aranyó, per continuar avançant en altres sectors econòmics locals que ajudaran a assolir els objectius proposats.

 

ESTRATÈGIA

Treballem una estratègia basada en:

  • Col·laborar amb els principals agents (Ecoconsum, cooperatives, socis... Administració local i provincial, entitats) per impulsar un procés d’enfortiment del moviment empresarial i social estable.
  • Divulgar i promocionar els beneficis i avantatges del consum dels Productes d’Arenys. Potenciar, donar suport i impulsar els projectes d’economia social i cooperativa de diferents sectors econòmics del territori.
  • Aglutinar les activitats del sector primari (horta, elaborats directes i mar), del sector secundari (artesania) i del sector terciari (turisme, patrimoni, serveis i gastronomia) dels dos municipis i oferir una proposta conjunta que gaudeixi de major visibilitat i destaqui respecte a productes similars.
  • Certificar la marca “Producte d’Arenys”, que tindrà un logotip propi del qual es podran beneficiar els productors i els serveis locals que s’ajustin als criteris bàsics: la procedència, domicili fiscal en un dels dos municipis, disposar del segell oficial de venda directa o circuit curt, pertànyer a alguna cooperativa local que vetlli per impulsar la defensa i protecció del territori, i elaborar un producte singular.